Is ‘small penis’ de meest populaire zoekterm? (Volkskrant)

Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: is de meest ingetoetste zoekterm op Google ‘small penis’?

Van wie komt de claim? 

Terwijl mannen in de kroeg stoer seksuele succesjes tegen elkaar opbieden, is de meest ingetoetste zoekterm op Google ‘small penis’, schrijft NRC-columnist Bas Heijne op 2 december. De stelling illustreert Heijnes punt dat we meer over onszelf blootgeven aan het internet dan we zelf in de gaten hebben. Als bron noemt hij het recente boek Everybody Lies van de Amerikaanse journalist Seth Stephens-Davidowitz.

Klopt het?

In zijn boek legt Stephens-Davidowitz allerlei verschillen bloot tussen wat mensen vaak beweren en wat zou blijken uit hun zoekgedrag. Dat zoekgedrag geeft volgens de journalist een veel eerlijker beeld van de werkelijkheid. Een van de illustraties die hij geeft, betreft inderdaad de zoekterm ‘small penis’. Alleen zegt Stephen-Davidowitz niet dat ‘small penis’ in absolute zin de meest ingetoetste zoekterm is. In een samenvattend artikel in The Guardian schrijft hij: ‘Mannen googelen meer over hun voortplantingsorgaan dan over enig ander lichaamsdeel: meer dan over hun longen, lever, voeten, oren, neus, keel en hersenen bij elkaar.’ Bovendien, vervolgt hij, zoeken mannen vaker op hoe je een grotere penis kunt krijgen, dan hoe een gitaar te stemmen, een omelet te maken, of een band te verwisselen.

Lees de rest van dit artikel hier.