Ahhhh! Ja! Ja! Ja! (Oh, Magazine)

Zo klinkt seks

 

De een houdt het bij wat zacht gekreun, terwijl anderen de halve buurt uit hun slaap krijsen. Hoe komt dat toch? Waarom maken we eigenlijk geluid tijdens de seks? Enith Vlooswijk zocht het uit.

“Het is vooral vreemd.”

“Wat?”

“Meestal maken vrouwen meer geluid tijdens de seks.”

We zitten in een eetcafé en ik heb vriendin Sas net verteld dat mijn buurman ’s nachts tekeergaat alsof hij een olifant over een traphekje moet tillen. Een paar keer per week, zeker op zaterdag, word ik wakker van zijn gekreun en gesteun. Als hij klaar is, hoor ik zijn vriendin giechelen.

“Ik vraag me eigenlijk af waarom dat zo is,” zegt Sas.

“Waarom wat hoe is?” vraag ik.

“Waarom vrouwen meer geluid maken dan mannen tijdens het vrijen.”

“Nou, niet in het geval van mijn buren dus. Ik vond het ook vreemd, dus ik ben gaan uitpluizen wat de wetenschap erover zegt. Ik weet nu alles over seksgeluiden.”

“Interessant.”

“Echt wel. Ik heb eerst gebeld naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, daar doen ze onderzoek naar seks.”

“Masturberen in naam van de wetenschap?”

“Nee, hun proefpersonen liggen met het hoofd in een MRI-scanner, terwijl hun partner ze aftrekt. Of vingert, of wat dan ook.”

“Oké!”

“Dat steekt allemaal vrij nauw, want de proefpersonen mogen bijna niet bewegen terwijl ze tot een hoogtepunt worden gebracht. De onderzoekers meten wat er gebeurt in hun hersenen en hoe stijf hun penis is, maar ze moeten ook nog knijpen in een rubber bal om aan te geven hoe opgewonden ze zijn.”

Tja, wie wil dat nou niet:  bijna op commando klaarkomen in een MRI-scanner?

 

De rest van dit artikel is te lezen in Oh, Magazine, november 2016.